perjantai 24. kesäkuuta 2011

4. osa

Näin juhannuksen kunniaksi ajattelin tehdä teille uuden osan. Hauskaa keskikesää kaikille!

----------      ----------

KASVUA, HELPOTUSTA JA KIUSAAMISTA

Amy oli alkanut pikkuhiljaa toipua keski-iän kriisistään, ja touhuamaan lastensa kanssa enemmän. Hän huomasi saavansa iloa ja lohtua siitä. Ja pitäisihän varsinkin Ossin taaperoajan lopusta ottaa kaikki ilo irti. Hän kasvaisi jo tänään illalla... Samoin Enesmaalla oli synttärit tänään. Asia lohdutti Amya. Pian hän ei joutuisi enää olemaan yksin aikuinen muiden nuorempien joukossa. Enesmaasta luopuminen oli jo alkanut tuntumaan aivan hirvittävältä ajatusvirheeltä.

Pojat tulivat paremmin kuin hyvin toimeen keskenään. He olivat parhaita ystäviä keskenään, mikä oli suuri helpotus vanhemmille, varsinkin Enesmaalle, joka oli huolehtinut molempien leikityksestä Eeron ollessa vauva. Nyt poikia ei näkynyt eikä kuulunut, ennen kuin he huusivat ruokaa. Ja sitäkin he tekivät yhdessä.:D

Siivotessaan ullakkoa, Amy oli tehnyt löydön. Hänen ja Enesmaan lukion päästötodistukset olivat lojuneet kaikki nämä vuodet rojujen ja pölyn seassa. Enesmaan päästötodistus oli ollut varsin hupaisaa katseltavaa...;D Amy puhdisti, ja ripusti ne seinälle. Mitäköhän Enesmaa sanoo tultuaan töistä...


Pian koittikin ilta, ja Enesmaa ja Ossi saisivat puhaltaa kynttilät kakuistaan. Ossi lähtisi jo koulutielle, ja Enesmaa hyppäisi Amyn kanssa aikuisuuteen. Ossihan se tietenkin halusi puhaltaa ensimmäisenä kynttilät kakustaan. Onnea!


Ja sitten Enesmaa sai luvan astua aikuisuuden portista sisään. Onnea! (Oletteko huomanneet, että Enesmaa on aina syntymäpäivillä yöasu päällään!.D)


Ja tässä meidän hurmaava koululaisemme! Ossi sai uudeksi piirteekseen surkimuksen...


"Isä, menen ulos testaamaan synttärilahjaani!" Ossi huusi, ja juoksi ulos.


Amykin oli alkanut edetä urallaan mukavasti, vaikka kuvasta nyt ei ihan sitä käsitystä saakkaan..;D (Sorry, tuo seinä...)


Enesmaan kasvun jälkeen Amy oli päässyt kokonaan eroon kriisistään. Nyt hän ei enää tuntenut olevansa ulkopuolinen, päinvastoin, elämänsä vedossa! Enesmaan ja Amyn suhde kukoisti.<3


He touhusivat keskenään milloin mitäkin pöhköä...


Ossi huolehti pikkuveljestään kasvustaan huolimatta. Eero oli täysin riippuvainen isoveljestään, ja painosti tätä koko ajan leikkmään kanssaan. Ossi leikki kuitenkin mielellään Eeron kanssa, sillä hän sai ajatuksensa hetkeksi sen avulla pois koulun alkamisesta. Saanko minä ystäviä? Osaanko mitään? Hyppäänkö oikeaan bussiin? Miljoonat kysymykset pyörivät hänen päässään.


Yö koitti, ja seuraavana päivänä alkaisi koulu. Ossi näki jo painajaista laastatrimerestä, kun joku koulun "pahis" rökittää hänet.


Amy oli laittamassa aamiaista, kun Enesmaa tuli ulko-ovesta sisään, ja koputti häntä olalle. Mitäköhän asiaa hänellä minulle on? Amy mietti ihmeissään.


"Kröhm, hyvää nimipäivää rakas!" Enesmaa onnitteli rakasta vaimoaan, ja ojensi ruusukimpun tälle. "Häh?" Amy kysyi ihmeissään, ja jatkoi: "Onko tänään mun nimipäivä?" "On, rakas. Etkö muistanut?" Enesmaa kysyi ihmeissään. Amy pudisteli verkaisesti päätään, mutta kiitti ja halasi hymyillen miestään.


Aamiaisen jälkeen oli Ossin aika hypätä ensimmäistä kertaa koulubussiin. Häntä jännitti aivan suunnattomasti. Häntä jännitti myös, miten hän pärjäisi koulussa piirteenään surkimus... Kuitenkin hyvillä mielin hän lähti kohti koulua.:)


Vielä muutosta kaivatessaan, Amy oli soittanut rakennusmiehet jyräämään vanhan talon, ja kentamaan uuden tilalle. Asiaa ei saanut enää peruuttua (eikä sitä tosin haluttukkaan), joten perhe lähti, tosin ilman koulun penkillä istuvaa Ossia, kohti rantaa viettämään päivää.

                                                            
                                                         **********************

Ja tässä uuden talon esittelykierros.
Talon julkisivu

Tässä keittiöruokasaliolohuone-yhdistelmä.:)


Tässä pikkuisen Eeron huone. Hän tahtoi sinisen huoneen, koska hän rakastaa sinistä!


Tämä on Ossin huone. Hänenkin huoneensa väriskaala on lempivärin mukaan.:)


Enesmaa ja Amy halusivat tyylikkään ja yksinkertaisen huoneen.


WC/ kylpyhuone


Ja tässä eteinen. Edessä olevasta ovesta pääseen vessaan, vasemmasta ovesta keittiö...-yhdistelmään, oikealla ylhäällä olevasta ovesta poikien huoneisiin, ja oikealla alhaalla olevasta vanhempien huoneeseen. Ja nyt kärsitäänkin taas rahapulasta...:)

                                                           
                                                       ***********************

 Koulusta uuteen kotiin tullessaan Ossi ei ollut iloinen. Hänen pelkonsa oli toteutumassa. Hän kertoi kiusaamisesta äidilleen, ja Amy lupasi ottaa yhteyttä kouluun, jos kiusaaminen ei lopu. "Kulta, kerro asiasta myös opettajallesi", Amy kehotti, ja passitti pojan tekemään läksyjä, sitten kun olisi saanut tutkittua uutta kotiaan tarpeekseen. Ossi päätti kuitenkin tehdä parhaansa koulun eteen kiusaamisesta huolimatta.
(anteeksi, kuva on otettu vielä vanhassa talossa)



----------      ----------


Siinä se! Kiitos kaikille kommentoineille! Se antaa suuresti lisäpuhtia uuden osan tekoon. Kommentoithan tätäkin osaa? :) Hauskaa jussia kaikille!

Miten kiusaaminen edistyy? Hyppääkö Eero kenties myös koulutielle? Lue se seuraavasta osasta!

1 kommentti:

Kiitos jos viitsit piristää päivääni kommentillasi!:)