sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

5.osa

Haa!!! Jo viides osa! Onhan se sentään polet kymmenestä. Höpön pöpön... Osaan! Enjoy jos pystytte!

---------       ---------

POJAT VAIN KASVAVAT

Keskiviikko oli ollut tavallistakin tavallisempi päivä. Ossi oli ollut tavalliseen tapaan koulussa. Häntä oli jälleen kiusattu. Hänen kalliit kenkänsä oli revitty rikki. Iltapäivällä kuitenkin edes joku oli tavallista iloisemmalla päällä, kun ovi lennähti auki ja Enesmaan riemua uhkuva ääni tavoitti kuuloetäisyyden. "Yyylennys yylennys!!!" hän rallatteli, ja juoksi halaamaan vuoron perään kaikkia. Jopa pikkuista Eeroa, joka ei ymmärtänyt mitään asiasta...

 Seuraavana aamuna Amy oli laittamassa aamiaista viimeistä kertaa taaperoikäiselle Eerolle. Syntymäpäivät pidettäisiin illalla, tosin oman perheen kesken. Amy ja Enesmaa olivat päättäneet, että Eero jäisi heidän kuopuksekseen, jotta vanhemmat voisivat keskittyä paremmin työhönsä. Vanhemmat siis nauttivat viimeisiä hetkiä lastensa taaperoiästä.

Perhe siirtyi pöydän ääreen syömään aamiaista. Enesmaa ajatteli kysellä nyt Ossin kiusaamiseen liittyvistä aiheista. Enesmaahan voisi puuttua pahemminkin asiaan. Olihan hän sentään poliisi. "Isä, etkö voisi ostaa mulle vaan punaiset nyrkkeilyhanskat, niin rökittäisin ne oikeen kunnolla?"

"Mitä ihmettä? Mitä on tapahtunut?!" Amy kirkui katsoessaan ikkunasta ulos. "Mitä ihmettä sä kiljut, kulta?" Enesmaa vastasi hämillään "Miksi meidän pihalla on poliisiauto?! Kuka on tehnyt ja mitä on tehnyt?" Amy kysyi. "Se on vain mun kimppakyyti. Olen nyt katsos komisario." Amy: "(huokaus)."

Ossin tultua koulusta, hän käveli suoraan vessaan. Hänellä oli kurja olo, ja jonnekkin sitäkin oli purettava. Talon ollessa kerran tyhjillään, hänellä olisi hyvä aika viritellä ansaa...

Ossi tahtoi vaihtaa myös tyyliään "kovemmaksi", jotta saisi vähän paremman maineen, ja vaikka muutaman ihailevan katseen tytöiltä. Vaatteiden takiahan häntä oli suurimmaksi osaksi kiusattu. Hänen isänsä tuli samassa kotiin ja käveli vessaan. Älä mene suihkuun, älä mene suihkuun... Ossi ajatteli, mutta tottakai Enesmaa meni suihkuun. Ossi yritti avata lipaston laatikkkoa. Se olikin vähän tiukempi mitä hän luuli. Vedettyään oikein kunnolla laatikkoa, hän lensi pyrstölleen laatikon avauduttua yllättäen. Tätä surkimuksen tuuria! Hän kirosi mielessään.


 "Ja housuja vielä alemmas..." "Noin, äh nää on inhottavan tuntuset. No kai tää on sitte sen arvosta et se on kestettävä." Ossi puhui itsekseen. (Sry, seinä)

Amy tulikin hieman myöhemmin kotiin, sillä oli ollut ystävänsä kanssa uimassa töiden jälkeen. Hän käveli suoraan ansaan, ja Ossi hihkui.:) Onneksi Amy oli hellämielinen, eikä antanut sen suurempia nuhteita.


Koittihan se iltakin, ja Eeron aika hypätä koulutielle! Onnea! (Argh, seinät!)


Viimeiset tämän talon taaperopyörähdykset...<3


Eerosta kasvoi suloinen poika. Hänellä on jotenkin hieman tyttömäiset silmät... Sori Eero!:D Kökkö, hän peri isänsä kaamean nenän...>:( Uudeksi piirteekseen hän sai hajamielisen.


Hetkinen, mitä täällä tapahtuu?! Ossi aikoi yrittää itse vaikuttaa enemmän kiusaamisen lopettamiseen. Hän lähti yöllä ulos, ja aikoi hillua koko yön puistossa. Hän hyppäsi pyörän selkään, ja lähti ajamaan. (Olisikohan taaperoajalla ollut vaikutteita tähän...?) Hän ei kuitenkaan pitkälle pötkinyt, kun Amy jo huusi ovelta punaisena...


Eerolla ja Ossilla oli nyt taas enemmän yhteistä tekemistä, kun olivat molemmat lapsia. Eniten he pitivät yhteisistä mielikuvitusmatkoista...:D


Enesmaa oli kutsunut rehtorin kylään, ja kyseli ja selvitteli Ossin kiusaamista. Rehtori kertoi oman kantansa asiasta ja lupasi tehdä asialle jotain.

Tultuaan koulusta Ossi oli huomattavasti paremmalla tuulella. Rehtori oli selvästi ottanut Enesmaan puheesta vaarin, ja tehnyt kiusaamiselle jotain. Myös Eeron läsnäololla oli vaikutusta asiaan. Ossi oli kuitenkin iloinen, että vaihtaisi pian koulua, ja pääsisi pois kiusaajiensa luota. Ajatella, Ossi on kohta jo lukiolainen.. Vain huvin vuoksi Ossi päätti tehdä pientä pilaa veljelleen, ja kipaisi suihkukoppiin..


Eero kävikin suihkussa piakkoin, ja sai kokea turkoosien hiuksien hauskan! Hehe!


Mutta Eeropa päätti kostaa. Ja tietäen veljensä olevan sohvaperuna, hän tekikin ansansa sohvalle.

Ossi ei aavistanut vastahyökäyksestä mitään, ja istahtikin ansan päälle tajuamatta isänsä vihaista katsetta Eeroa kohti. Eero saikin kotiarestia tekemisistään. Outoa, etten mä saanut arestia, vaikka oonkin surkimus... Ossi ihmetteli itsekseen.


"Äh, iskä! Meijän piti just lähtee puistoon Ossin kaa. Kiltti, anna mun mennä! Lupaan auttaa kotitöissä enemmän!" Eero marisi isälleen. "Hmph! Noh, tämän kerran. Mutta tämä ei sitten toistu, eihän?" "Ei, ei iskä. Kiitti!" Pojat juoksivat jo pihalla ja hyppäsivät pyörän selkään.

 Puistossa pojat menivät keinumaan. "Ossi, miks tolla on lampunvarjostin päässä?" Eero kysyi isoveljeltään ja osoitti miestä. "Ehkä polttimo häikäsee sitä!" Ossi nauroi veljelleen takaisin.


Ossi hyppäsi alas keinusta, ja juoksi miehen luo. "Mikä toi on?" Ossi kysyi osoittaen miehen päässä olevaa hattua. Mies vain katsoi kummastuneena Ossia, ja alkoi laulaa.:D


Ossi päätti tehdä miehelle pikkuisen jekun. Ruiskuava hana kruunaisi kaiken! Hän ei vaan huomannut takaataan tulevaa Enesmaata...


Nuhteitahan siitä tuli, mutta Enesmaa ei viitsinyt tuomita Ossia arestiin, kun kerran päästi toisenkin pälkähästä. Nauttisipa nyt sitten vielä viimeisistä lapsuusajoistaan kunnolla. Enesmaa kiikutti kuitenkin molemmat samantien kotiin illaksi.


"Oon nähnyt koulus sellasen söötin tytön, joka tulee mun kaa samalle luokalle lukios", Ossi selosti Eerolle. "Must tuntuu, et se on aina ollu ihastunu muhun!" Ossi jatkoi kerskuen. "Sä saat aina käännettyy tyttöjen päät nykyää. Ja enne sua kiusattii. Hassuu", Eero ihmetteli. "Oon oppinu vähän niinku piilottaa sen puolen ittestäni", Ossi kehui. *Naurua* "Nyt pojat nukkumaan!" Amy huusi keittiöstä.


Aamulla vietettiin Ossin syntymäpäiviä. "Toivo jotain!" Amy kehotti. Hmm... Toivon, että saisin paljon kavereita, ja et kaikki tytöt tahtoisivat olla mun kaa. Ja sitten Ossi puhalsi kynttilät. Huh, kovat toiveet pojalla. Onnea!

Wau! Ossista kasvoi ihan valloittava!<3 Jos ei tällä ulkonäöllä saa tyttöjä, niin ei sitten millään! Piirteiltään hän on kovasti tullut äitiinsä. Uusi luonteenpiirre arpoutui kunnianhimoiseksi.:)


Ossin huone tuunattiin hieman teinimäisemmäksi...:)


"Ossi, voitimme isäsi kanssa ilmaisloman Turkkiin. Lähdemme huomenna aamulla. Olet sen aikaa vastuussa Eerosta, ja täällä talossa ei reuhota. Saat tuoda kavereitasi tänne, ja pitää hauskaa, mutta ei hölmöillä, onko selvä?" Amy kertoi pojalleen. Ossin silmät laajenivat päässä, ja suu levisi mahdottomaan hymyyn. "Siis, mä täällä ilman vanhempii..." Ossi mietti ääneen, ja havahtui: "Juu, huolehdin Eerosta." "Hyvä. Talon on sitten parasta olla pystyssä loman jälkeenkin. Ja koulusta ei lintsata", Amy varmisti. "Juu juu. Mut opetatko mua ajamaan autoa?" "No mikä ettei", Amy vastasi, ja lähti kohti ulko-ovea. (Sry, seinät...)


"No niin. Paina kytkin pohjaan, ja käynnistä auto." Amy neuvoi. "Noin. Voinko nyt nostaa kytkimen?" Ossi kysyi. "Joo, mut- ÄÄÄÄÄÄÄ-lä liian nopeasti", Amy sanoi liian myöhään, auto töksähti eteenpäin, ja sammui. "Hups!" Ossi sanoi ja molemmat nauroivat yhteen ääneen.


Eero piti sillä välin teekutsut nallensa kanssa. Söpöä<3

 Illalla Ossi päätti lähteä Jukan Mestaan. Ketään kiinnostavaa tyyppiäkään ei näkynyt, joten hän meni soittamaan kitaraa.


Ossi taisi olla siinä luonnonlahjakkuus, sillä hän ei ollut ikinä ennen soittanut kitaraa, ja kolme kuuntelemaan tullutta aikuista ainakin jammaili tyytyväisenä.:)


Yhtäkkiä poliisi tuli Ossin luo ja lähti taluttamaan tätä poliisiautoon. "On tainnut pojalta vähän kotiintuloajat unohtua", poliisi mutisi viiksiensä alta, ja pisti Ossin takapenkille istumaan.


Kotona Enesmaa ei odottanut Ossia kovin ilosena. "Ja taas sitä mennään", Ossi puheli itsekseen.


Saarnan kuunneltuaan Ossi sanoi: "Anteeksi. Soitin kitaraa, ja unohdin ajankulun. Ei ollu tarkotus viipyy näin myöhään, ihan totta!" "No, olisi sua aika vaikea valvoa arestissa Turkista käsin. Menehän nukkumaan siitä", Enesmaa sanoi, ja lähti itsekkin takaisin nukkumaan. Aina ne pääsee kuin koira veräjästä. Oma isäni oli kyllä paljon tylympi. Itse istuin nuorena aina arestissa. Enesmaa mietti.


Aamulla Amy ja Enesmaa nousivat taksin kyytiin, joka huristeli kohti lentokenttää. "Pitäkää hauskaa!" Eero toivotti vielä, mutta Amy ja Enesmaa tuskin kuulivat. "Nyt me pidetään hauskaa!" sanoi Ossi. "Tai siis sää pidät..." Eero mutisi paidan kaulukseensa.


Kauaa ei Ossinkaa tarvinnut ilota, kun koulubussi kaarsi pihaan. "Äh, no, uusi koulu, uudet kujeet!" Ossi virnisti, ja hyppäsi pikkuveljensä viereen istumaan.


---------    ---------

 Tässä vielä yksi kesäinen kiva kuva. Hauskaa kesää kaikille!<3


Tattaraa!!!! Jee, tehty. Tämä osa oli kaikkein vaativin, kisi varmaan kovaa vauhtia eteenpäin ja tuli varmaan aika kökkö. Siis kyllähän ne muutkin vähän kökköjä on... No, kommentoithan silti? Se on tärkeetä!<3

Seuraavassa osassa nähdään, miten pojat selviävät kahdestaan vanhempiensa ollessa lomalla. Astuuko Eerokin jo teiniaailmaan? Pääseekö Ossi muiden suosioon? Lue sruraava osa sen ilmestyttyä!

2 kommenttia:

  1. Aikamoisia hulivilejä nämä pojat!

    VastaaPoista
  2. Melkoista menoa!
    Tein muuten uuden tunnuksen, vanhasta unohtu salis (siis sähköpostiin) ja sähkäriosoite ^^'
    Hyvin rytmitetty ja kirjoitettu ja kuvattukin :)

    VastaaPoista

Kiitos jos viitsit piristää päivääni kommentillasi!:)