sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

6. osa

Kuudes osa uunista ulos! Osan julkaisu on vähän venynyt, ei vaan aika riitä. No, tässä se nyt on, toivottavasti tykkäätte!

----------    ----------

TANSSIAISET

Koulupäivän loputtua, Ossi oli aivan täpinöissään. Torstaina olisi koulun tanssiaiset, eikä niihin olisi enää kuin kolme päivää! Hänellä oli kuitenkin ongelma. Hänellä ei ollut paria. Hän ei tuntenut ketään, kuka olisi valmis lähtemään hänen kanssaan tanssiaisiin. Ei ketään, kuka olisi VALMIS lähtemään, mutta sellaisen kyllä, kenen kanssa hän tahtoisi mennä.. Ossin kädet hikoilivat. Yhtäkkiä Eero pomppasi ovelle, ja kysyi, olisiko tämä kohta tehnyt läksynsä. Ossi pelästyi pahanpäiväisesti, ja tyrkkäsi pikkuveljensä sänkyyn nukkumaan, hyväntuulisesti kylläkin.:) Ossin läksyt jäivätkin yöpuuhiksi.


Ossi hätkähti hereille, kun eteisestä kuului kamalaa mekkalaa. Hän oli nukahtanut läksyjensä ääreen, ja juoksi eteiseen.


"ÄÄÄÄäääää!!! Hiljentäkää tuo toosa!" varas huusi ja uhosi kohti varashälytintä. "Rosvo, rosvo! Mitä pitää tehdä, mitä pitää tehdä?" Ossi mietti hätääntyneenä, ja viuhtoi kohti varasta.


Samassa ulko-ovi avautui, ja sisään juoksi poliisi. Aivan! Tiesinhän minä, että poliisille pitää soittaa! Heeetkinen.. Miten poliisi tänne ehti? En edes soittanut sitä.. Ossin pää jylläsi, eikä hän kohta tajunnut enää mistään mitään. Hän vain tuijotti.

Juuri, kun tappelu puhkesi, Eero tallusti unenpöpperössä huoneeseen. Hänen silmänsä olivat pudota päästä. "Rosvo!" hän huusi Ossin korvaan.

"Tou! Kai mä nyt sen nään, torvelo!" Ossi kälätti Eerolle. Eero oli jopa tilanteesta haltioissaan. Noin mäkin muksin rosvoja isona! hän ajatteli innoissaan. Tappelu vain yltyi..


Pian kuitenkin poliisi sai käsiraudat asennettua, ja vei voron autonsa eteen odottelemaan. Kohta talo tarkastettiin, ja kaikki varastetut tavarat palautettiin. En vain ymmärrä, miksi rosvo varasti Kuutamoiden viherkasvin..:D No, ehkä hän kaipasi piristystä kotiinsa!

Herran tarkastaessa vielä taloa, naamakuva tuli napattua. Varsin komea herra hän onkin, vaikka hieman nokkaansa nyrpisteleekin. Harmi vain, talossa ei ole ketään otollista, sillä pojista kumpaakaan en ajatellut naittaa miehen kanssa...:D


"Hitto! Ei aina näin! Siel sellis on isuttu ihan tarpeeks!!!" Herra hyvä. Vaihtaisit alaa.


Aamulla pojat taapersivat koulubussille, kuin mitkäkin Herra Hakkaraiset. Köhöm.. Miksiköhän...D


Ossilla pyöri kuitenkin aivan muut asiat päässä, kuin koulunkäynti. Hän oli päättänyt tehdä sen tänään! "Eero, meille tulee illalla ehkä vieras. Saat luvan lukittautua tänään huoneeseesi", Ossi ohjasti pikkuveljeään. "Taas sillä on naiset mielessä..." Eero mutisi itsekseen. "Mitä sanoit?" "En mitään!"

                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Läksyt tehtyään Ossi kaivoi taskustaan kännykkää, ja yhtä lappua. Hän oli jutellut tänään ihan kivalla menestyksellä eräälle, johon hän iski silmänsä jo ensimmäisenä lukiopäivänä. Ossi oli havaintojensa perusteella sitä mieltä, että tyttö olisi ehkä myös kiinnostunut hänestä. Ainakin hän oli saanut lapun kouraansa tänään, kun Eevamaria oli kävellyt ohi hipaisten kyljellään Ossin kylkeä. Kylmät väreet oli mennyt pitkin Ossin selkää, kun hän oli lukenut lapun: `Ihana tukka. Tavataanko joskus?´  Ja perässä oli ollut vielä puhelinnumero. Nyt hän kaivoi taskustaan kyseistä lappua, ja aikoi tehdä aloitteen seuraavalle askeleelle. Hän kutsuisi Eevamarian kylään. Nyt. Hän nosti kännykän korvaansa. *klyyt, klyyt*  "Haloo?" kuului langan toisesta päästä. "Eevamaria? Mä täällä, Ossi." "Ossi! Oon odottanut et soitat!" "Ajattelin et jos tahtoisit tulla käymään? Tääl on kyl mun haiseva pikkuveli, mut sitä kun ei näin myöhään enää oikeen voi tyrkätä minnekkää.." "Voi, tuun mielelläni! Eikä Eero haittaa mitään. Laittaudun hieman, ja tuun sitten. Moikka!" *Klyyt,klyyt,klyyt* "Moi!" Ossi sanoi katkenneeseen linjaan lumoissaan. Oliko hän onnistunut? Surkimusko voi onnistua? Näköjään.:)


Ossi meni odottelemaan ulos seuralaistaan. Todella pitkän ajan kuluttua taksi kaarsi pihaan, ja Eevamaria Huhtamäki hyppäsi autosta ulos. Ossi hymyili. Vielä kun Eero pysyy omassa huoneessan, niin kaikki on täydellistä. hän ajatteli toiveikkaana. "Kestipä sulla kauan", Ossi huomautti. "Aijaa. Soitit kyllä vain puolituntia sitten", Eevamaria ihmetteli, ja hymyili sitten, tietäen ajantajun katoamsen syyn. Ossi hymyili takaisin hieman nolona vastaamatta mitään.


Sinä iltana alkoi Ossin ensimmäiset deitit. Onneksi hänen mielestään parhaan mahdollisen seuralaisen kanssa.:)


Treffit etenivät mukavasti, ja Ossi uskaltautui heittämään hieman flirttiäkin kehiin. Heidän ystävyytensä oli syventymässä selvästi joksikin vakavammaksi.


Ei sen nyt kuitenkaan ihan ruusuilla tanssimista ollut.:)


Se ei kuitenkaan haitannut. He katselivat tähtiä lähekkäin, ja molemmat olivat onnellisia. "Öh, tuota. Tiedät kai, että koulussa järjestetään..." Ossi aloitti lauseen, mutta jätti kesken. "Niin? Tanssiaisistako puhut?" Eevamaria hoputti. "Joo. Ajattelin, et jos tahtoisit lähtee mun kanssa? Vai onko sulla jo partneri?" Ossi jatkoi ujosti. "Oi! Voi tottakai tulen pariksesi sinne! Kiitos että kutsuit." Eevamaria suikkasi suukon Ossin poskelle ja kertoi, että hänen täytyisi lähteä kotiin. Ossi punastui suukosta ja toivotti hyvät yöt. Hän oli onnensa kukkuloilla!

                                                       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Oli kulunut kaksi päivää Ossin ensitreffeistä, ja Amy ja Enesmaakin oli palannut kotiin. Amy teki miehille aamiaista. Hän kuuli, kun Ossi ramppasi pitkin kämppää laittautumassa tanssiaisiin. Pian heidän pihaansa kurvaisi limusiini hakemaan Ossia. Amy oli onnellinen, kun Ossi oli löytänyt niin kivan tytön tanssiaisiin. Eevamaria oli nimittäin ollut suunnilleen koko ajan kylässä heillä näiden parin päivän aikana. Amy toivoi, että hänen poikansa, ja Eevamarian välille syntyisi jotakin vakavampaa.. (Sry, toi seinä.)


Limusiini tööttäili pihalla ja ulko-ovi avautui. Ossi oli aivan täpinöittään päästessään Eevamarian kanssa tanssiaisiin!


Koulun pihalta kuului kova musiikin jytke keskustaan asti. Tanssiaisissa oli selvästi hyvä meno päällä.:)

Kun pojat olivat koulussa, Enesmaa testaili uutta juoksumattoaan. Hänen pitäisi päästä hyvään kuntoon, jotta etenisi urallaan. Samalla hän mietti elämäänsä. Eräänä päivänä hän tapasi unelmiensa naisen, (kaikkien niiden miljoonan seurustelusuhteen jälkeen teininä) jonka kanssa hän sai kaksi upeaa poikaa. Nyt toinen lähestyy kovaa vauhtia kohti aikuisuutta, ja toisella alkaa pian angstausvaihe elämässään. Myös hän lähestyy koko ajan vanhuutta. Enesmaa oli kaikin puolin ylpeä elämästään.

                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Illalla Ossi tuli kotiin ja halasi äitiään. "Me voitettiin! Ja me seurustellaan!" Ossi kertoi tohkeissaan. "Onneksi olkoon, kulta! Ihana kuulla." Amy onnitteli ja pyyhkäisi poikansa silmäkulmasta onnenkyyneleen. Sitä se rakkaus teettää.


Ossi järjesti voittokuvansa ja tanssiaisten kuninkaan kruununsa pöydälleen ja painui nukkumaan hymy huulillaan. Arvaattekos, kenestä hän näki unta?:D

-----------        ------------

Siinä se. Osaa oli kiva kirjoittaa, mutta toivottavasti ei tullut liian siirappinen. Nyt kaipaisin todella kovin kommenttia! Nähkää se pieni vaiva. Siitä tulee todella hyvä mieli!<3

Ensi osassa Eero kasvaa sitten teini-ikään. Miten Ossin ja Eevamarian suhde etenee? Löytääkö Eero jonkun? Se selviää, kunhan luet seuraavan osasen!:)

2 kommenttia:

Kiitos jos viitsit piristää päivääni kommentillasi!:)